Regeling fiets of openbaar vervoer

De meeste kinderen gaan op de fiets naar de middelbare school. Maar wat als er geen geld is om een fiets te kopen? Dan ontvangt u eenmalig een vergoeding voor een tweedehands of nieuwe fiets.
Woont uw kind ver van de school? Dan kunt u via het Kindpakket het busabonnement vergoed krijgen.
 
Voor wie?

Voor kinderen tot en met 17 jaar die naar de middelbare school gaan.

Wat houdt het in?
Kinderen die naar de middelbare school gaan krijgen een vergoeding voor een fiets of voor het openbaar vervoer.

Fiets
Als uw kind minder dan 15 kilometer (enkele reis) van school woont, heeft uw kind recht op een fiets.
De gemeente betaalt de vergoeding direct aan de fietsenwinkel. Het maximale bedrag dat wordt vergoed is € 400,-. Uw kind kan deze regeling één keer gebruiken.

Openbaar vervoer
Als uw kind meer dan 15 kilometer (enkele reis) van school woont, heeft uw kind recht op een vergoeding voor een busabonnement. De vergoeding is gelijk aan de kosten voor een busabonnement voor een jaar. 

Leerlingen van CSG Prins Maurits en RGO dienen het busabonnement via Connexxion aan te vragen. (U heeft deze informatie via school ontvangen)

Let op! Niet kiezen voor automatische incasso. U ontvangt de factuur via school. Deze factuur kunt u vervolgens via het Kindpakket declareren waarna we uitbetalen aan school. 

Leerlingen die op een andere middelbare school zitten kunnen wel de kosten van het jaarabonnement per jaar (of eventueel maandabonnement per maand) declareren. U dient een declaratieoverzicht toe te voegen van OV-chipkaart.nl waaruit blijkt dat de kosten voor het desbetreffende kind zijn gemaakt.

Let op, dit zijn Extra regelingen. Dat betekent dat u een extra bewijsstuk (bijvoorbeeld een plaatsingsbrief van de school) nodig hebt om deze regeling te kunnen gebruiken. Deze regelingen moet u apart aanvragen via 'Mijn kindpakket' en 'Extra regelingen'.

Om de Extra regeling aan te vragen, logt u in op uw persoonlijke omgeving.
Kies bij ‘Mijn Kindpakket’ voor de optie ‘Extra regelingen aanvragen’.

 

U kunt ons bellen via het algemene verkorte telefoonnummer 14 0187. U kunt ook het contactformulier invullen of ons een bericht sturen via de knop 'Bericht sturen' in uw persoonlijke omgeving. Kijk voor uitgebreide contactinformatie op de pagina Contact.