Hoe kan ik het kindpakket aanvragen?

 

Ouders kunnen het Kindpakket voor hun kind aanvragen.  Dat kan voor alle kinderen tussen de 0 en 18 jaar in de gemeente Goeree-Overflakkee, als zij opgroeien in een gezin waar niet zoveel te besteden is. U vraagt per kind een Kindpakket aan. Klik op de knop om direct het Kindpakket aan te vragen.

 

Kindpakket Goeree-Overflakkee aanvragen

 

Kindpakket aangevraagd, en dan?
Uw aanvraag voor het Kindpakket wordt getoetst. We doen ons best om uw aanvraag zo snel mogelijk te verwerken. U krijgt binnen acht weken bericht.

Uw aanvraag wordt goedgekeurd.
Dan krijgt u een e-mail. Daarin staan de inloggegevens voor het hele gezin.

Uw aanvraag wordt afgewezen.
Dan krijgt u ook een e-mail. Hierin staat dat uw kind helaas geen Kindpakket krijgt en waarom uw kind hiervoor niet in aanmerking komt.

 

Extra regelingen aanvragen
Als uw kind een kindpakket krijgt, kunt u van de meeste regelingen gebruikmaken. Voor sommige regelingen is extra bewijs nodig. Deze regelingen noemen we Extra regelingen. Deze regelingen moet u apart aanvragen.

De aanvraag doet u door in 'Mijn overzicht' te klikken op 'Extra regeling' (bij het plusje). Daar kiest u het kind en de Extra regeling. Daarna moet u het bewijsstuk uploaden. Dat kan bijvoorbeeld de plaatsingsbrief van de middelbare school zijn. Maar het kan ook zo zijn dat u een formulier moet invullen. Kijk goed welk bewijsstuk er gevraagd wordt. Als uw aanvraag voor een Extra regeling is goedgekeurd, krijgt u bericht. Heeft u hier vragen over, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.